Citadelle Gin



En ægte "gin de château"

Citadelle Gin er den originale, franske slotsgin, destilleret på Château de Bonbonnet i hjertet af Cognac. I dag er ginnen næsten ikonisk, men oprindeligt var det ikke nemt at få lov at lave gin i Cognac. Cirka halvdelen af året må der ikke destilleres til cognac, og det var for Maison Ferrand en oplagt mulighed for at bruge tiden til gin. Men de store magter i Cognac modsatte sig, og først efter 5 års kamp mod bureaukratiet lykkedes det at få grønt lys.

Enebærret er den ultimativt vigtigste ingrediens i gin, og derfor dyrker Citadelle sine egne: 2500 træer på 9 hektarer, som lige nu ved at blive certificeret økologisk. De i alt 19 botanicals finder vej ned i ginnen via ”progressive infusion”, hvilket betyder at infusionstiden er tilpasset den enkelte urt, blomst eller krydderi. Denne særlige teknik er sågar patenteret! Opskriften tæller bl.a. viol, citronskal, solsikkefrø, kardemomme, muskatnød og cubeb-peber.

Overskudsvarmen fra destillationen på de 9 kobberkedler bruges til at opvarme både Château de Bonbonnet og orangeriet, hvor Citadelle dyrker blandt andet citroner og appelsiner.

Citadelle Gin er en vaskeægte, fransk slotsgin, destilleret på Château de Bonbonnet i hjertet af Cognac. I dag er ginnen næsten ikonisk, men oprindeligt var det ikke nemt at få lov at lave gin i Cognac. Cirka halvdelen af året må der ikke destilleres til cognac, og det var for Maison Ferrand en oplagt mulighed for at bruge tiden til gin. Men de store magter i Cognac modsatte sig, og først efter 5 års kamp mod bureaukratiet lykkedes det at få grønt lys.

Enebærret er den ultimativt vigtigste ingrediens i gin, og derfor dyrker Citadelle sine egne: 2500 træer på 9 hektarer, som lige nu ved at blive certificeret økologisk. De i alt 19 botanicals finder vej ned i ginnen via ”progressive infusion”, hvilket betyder at infusionstiden er tilpasset den enkelte urt, blomst eller krydderi. Denne særlige teknik er sågar patenteret! Opskriften tæller bl.a. viol, citronskal, solsikkefrø, kardemomme, muskatnød og cubeb-peber.

Overskudsvarmen fra destillationen på de 9 kobberkedler bruges til at opvarme både Château de Bonbonnet og orangeriet, hvor Citadelle dyrker blandt andet citroner og appelsiner.