Hvidvin fra Alsace

Se vores udvalg af hvidvin fra Alsace i Frankrig...

Domaine Jean Becker => False => False => Gewürztraminer => Muscat => Pinot Gris => Pinot Blanc => Riesling => False => True => Frankrig => Ahr => Alentejo => Alsace => Baden => Bordeaux => Bordeaux => Bourgogne => Californien => Chateuaneuf du Pape => Cotes du Rhone => Danube Delta => Hawke's Bay => Languedoc => Loire => Madeira => Lombardiet => Marche => Marlborough => Mclaren Vale => Mosel => Møn => Pays d'Oc => Pfalz => Piemonte => Niederösterreich => Rheinhessen => Oregon => Rhone => Rheingau => Rias Baixas => Somontano => Rioja => Rueda => Teirra de Castilla => Vin de Pays D'Oc => Washington => Triveneto => Wein aus Österreich => Vin de Pays => Weinviertel => Umbrien => Western Cape => Württemberg => Znojmo => Sierra de Salamanca => 2020 => 2021 => 2015 => 2022 => 2017 => 2018 => 2019 => yes =>
Alle priser er inkl. moms

Alsace

Hos Juul’s Vin & Spiritus er vi stolte af vores nære samarbejde med en af Alsace’s absolut bedste vinproducenter, nemlig Domaine Jean Becker - Et gammelt familieejet vinhus med rødder helt tilbage til 1600-tallet! Siden 1999 har Becker dyrket sine marker økologisk, og har siden 2001 udelukkende budt på økologisk vin.

Tysk eller Fransk?

I Frankrigs nordligste del, lige ved grænsen til Tyskland, ligger Alsace. Alsace har en stor del af sin historie til fælles med Tyskland. Regionen har nemlig været Tysk og er engang blevet kaldt “Elsass”. Grænsen mellem Frankrig og Tyskland har flyttet sig på grund af diverse krige, og så sent som under første verdenskrig overgik Alsace igen til Frankrig.

Alsace blev første gang fransk i 1600-tallet og tysk igen i 1871. Efter problemer med meldug og phylloxera i slutningen af 1800-tallet blev mange vinmarker opgivet. Da Alsace igen blev fransk blev de bedre vinmarker igen beplantede. Under 2. verdenskrig var man mere optagede af andre ting - Som eksempelvis den tyske invasion. Genplantningen af de bedste vinmarker forsatte derfor i 60’erne og 70’erne, da eksportmarkedet var genetableret. 

Forenklet kan man sige, at Alsace-vinene er tyske på en fransk måde. Den tyske vintradition skinner i hvert fald tydeligt igennem. Dette ses også på flaske faconen “Flûte d’Alsace”, som i høj grad minder om flaskerne fra Mosel.

Fantastiske hvidvine fra Alsace

90 % af vinproduktionen i Alsace er hvidvin. Druerne høstes efter den tyske tradition, hvor mostvægten kontrolleres. De fleste producenter undlader at lade deres hvidvine gennemgå malolaktiskgæring, og vinene lagres sjældent på nye fade. Det er mest almindeligt, at vinene lagres på store, gamle egetræsfade.

Mange af hvidvinene er tørre, men det er også meget normalt at nogle har en anelse restsukker til at balancere den høje syre, som de mest anvendte druer i dette område har.

Vendanges Tardives er en vintype, der produceres særligt i Alsace på druerne, der kaldes “de fire ædle sorter”. Vinen laves på sent høstede vel- eller overmodne druer. Dette er typisk halvsød til søde vine.

Sélection de Grains Nobles er en anden særlig vintype, der ligeledes kun produceres på de ædle sorter. Her har druerne dog nået et endnu højere modenhedsniveau, og der er næsten altid en portion af ædelrådsramte druer iblandt. Disse vine er altid fuldsøde. 

De ædle sorter og andre vigtige druer

Man kan sige, at druesorterne spiller i to divisioner. De fire såkaldte “ædle druesorter”, Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer og Muscat, er de eneste, der må anvendes til Alsace Grand Cru, og de eneste der må anvendes til de to særlige vintyper: Vendanges Tardives og Sélection de Grains Nobles.

Andre druer er for eksempel Pinot Blanc, Chasselas, Sylvaner og Auxerrois. Chardonnay findes også og anvendes til den mousserende vin - Crémant d’Alsace.

En meget lille del rødvin produceres på Pinot Noir-druen - En let og elegant rødvinsstil, der bestemt er værd at prøve!