Brash Higgins

Amforaer, flor, funky field blends og vine uden svovl. Brash Higgins er ikke bange for at eksperimentere. Og med Siciliens store naturvinsguru, Frank Cornelissen, som forbillede, forstår man godt at Brash Higgins skiller sig lidt ud fra de andre vine i McLaren Vale i Australien.

 

Før han lavede vin, var Brad Hickey sommelier på en række af New Yorks michelinstjernede restauranter. I 2007 hjalp han til med høsten hos et vinhus i McLaren Vale, og der gik ikke længe før han fandt ud af, at det var sjovere at lave vinen end at skænke den op til rige forretningsmænd i Tribeca. I Australien mødte han også Nicole Thorpe, som ejede den lille vinmark Omensetter, der senere skulle blive parrets stolthed. På dette tidspunkt var McLaren Vale midt i en tørkeperiode, og derfor var Brad og Nicole på udkig efter en hårdfør drue, der kunne klare skærene. Fra den lokale vinlegende, Steve Pannell, hørte de om den italienske drue Nero d’Avola, og tog så hele vejen til Sicilien for at se den in situ. Deres ”minimal intervention”-tilgang er inspireret af de winemakere de mødte her, blandt andre COS og Frank Cornelissen.

Før han lavede vin, var Brad Hickey sommelier på en række af New Yorks michelinstjernede restauranter. I 2007 hjalp han til med høsten hos et vinhus i McLaren Vale, og der gik ikke længe før han fandt ud af, at det var sjovere at lave vinen end at skænke den op til rige forretningsmænd i Tribeca. I Australien mødte han også Nicole Thorpe, som ejede den lille vinmark Omensetter, der senere skulle blive parrets stolthed. På dette tidspunkt var McLaren Vale midt i en tørkeperiode, og derfor var Brad og Nicole på udkig efter en hårdfør drue, der kunne klare skærene. Fra den lokale vinlegende, Steve Pannell, hørte de om den italienske drue Nero d’Avola, og tog så hele vejen til Sicilien for at se den in situ. Deres ”minimal intervention”-tilgang er inspireret af de winemakere de mødte her, blandt andre COS og Frank Cornelissen.