Revival Super Nikka

70 CL
43 %

Smagsnoter

Krydderurter
Honning
Nødder
Citrus
Røg
2 af 5
Røg
3 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Udsolgt online

499,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Super Nikka Revival er en særlig, limited edition-udgave af den velkendte ”Super Nikka”. Denne version er lavet som en tro kopi af den oprindelige udgave fra 1962, og er en anelse kraftigere og mere røget i smagen. I blandingen indgår komponenter fra destillerierne Miyagikyo i Sendai og Yoichi i Hokkaido. Tappet ved 43% alkohol.

Farve: Gylden.
Duft: Tørrede urter, honning, nødder og citrus.
Smagsnoter: Sirup, citrongræs, nougat og en snert af røg.

Serveringsforslag: Kan nydes rent eller i cocktails, fx en klassisk Highball.

Specifikationer

Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 43
Land: Japan
Number: 50297820
Egne produkter: Yes

Producent

THE NIKKA WHISKY DISTILLING Co., LTD

Nikka hed oprindeligt Dai Nippon Kaju, hvilket betyder ”The Great Japan Juice Co.”. Firmaet blev startet af blandt andre den berømte Masataka Taketsuru, japansk whiskys måske mest centrale figur. Hos Dai Nippon Kaju var ambitionen at lave æblejuice, og det gjorde man i nogle år, men forbrugerne var ikke tilfredse med, at juicen var uklar (det var ikke trendy i 1930’ernes Japan), så store mængder blev sendt tilbage. For at dette ikke skulle gå til spilde, besluttede man at gære og destillere det til brandy. Taketsuru havde erfaring med spiritusproduktion, både fra Skotland, hvor han var i lære ved Longmorn og Hazelburn, og fra Yamazaki i Japan, som han var med til at starte omtrent 10 år forinden. Der gik ikke længe før man også begyndte at lave whisky. I 1952, syv år efter man var holdt op med at lave æblejuice, skiftede navnet til Nikka Whisky Co (en sammentrækning af det gamle navn).

I dag ejer Nikka to whiskydestillerier, Yoichi på Hokkaido, hvor whiskyproduktionen startede i 1936, og Miyagikyo nær Sendai i Miyagi, opført i 1968.

Yoichi er anlagt næsten som en lille landsby med gamle huse af sten. Når bygninger rives ned i den nærliggende landsby, Otaru, opkøber Nikka stenene i tilfælde af, at de skal renovere de historiske bygninger ved Yoichi i fremtiden. Whiskyen, der produceres her, er relativt kraftigt røget og en smule tungere end stilen hos Miyagikyo. Yoichi er ét af de sidste destillerier i verden, hvor kedlerne er ”direct fired” og hvert 8. minut må en ansat skovle kul i ovnen under kedlen.

Miyagikyo har, som kontrast til Yoichi, et større fokus på ikke-røget whisky, og stilen er lettere og mere ”Speyside-agtig”. Kedlerne er større og opvarmet med damp, og rørene fra kedlerne til kondensatoren går opad. Siden 2017 har Nikka også lavet vodka og gin på Coffey stills på Miyagikyo.

Se hele THE NIKKA WHISKY DISTILLING Co., LTD's udvalg

 Udsolgt online

499,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med