Linkwood Private Collection Cask no. 811 2010

1970
70 CL
45 %

Smagsnoter

Chokolade
Kaffe
Varme krydderier
Mint
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Udsolgt online

18.750,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Denne Linkwood Private Collection 1970 er en skotsk single malt whisky tappet af Gordon & MacPhail. Private Collection-serien indeholder fade der udmærker sig ved ekstraordinær kvalitet og personlighed, særligt udvalgt af direktørerne ved G&M. Denne Linkwood er destilleret i 1970 og har tilbragt 40 år på et refill sherry butt. De i alt 450 flasker er tappet ved 45% alkohol.

Farve: Sort kaffe.
Duft: Overdådig næse der emmer af nelliker, eukalyptus, mørk chokolade, jord- og kaffenoter.
Smagsnoter: Meget fyldig og sherrypræget i smagen med bitre chokolade- og kakaonoter, brændt kokosnød og kandiseret appelsin.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.

Linkwood blev grundlagt i 1821 af en Hr. Peter Brown. I 1872 overtog Browns søn, William, og han besluttede at det oprindelige destilleri skulle rives ned og et nyt bygges. I et stykke tid blev intet ændret på Linkwood; man var af den overbevisning, at selv de mindste gældende forhold i destilleriet, såvel indre som ydre, havde en betydning for whiskyen, og der var derfor strenge ordrer om, at selv edderkoppespindene i hjørnerne ikke måtte forstyrres. I 1960’erne og det næste stykke tid blev der gennemført en række renoveringer og installeret nyt udstyr. Men helt indtil 1996 var dele af det gamle destilleri stadig i brug – fx de gamle worm tubs – og nogle mener derfor, at Linkwood fra før 1996 har en markant anden karakter end whiskyen der er destilleret efter den dato – en teori den nysgerrige smager kan efterprøve med gamle aftapninger fra fx Gordon & MacPhail. Siden 1932 har Linkwood været ejet af firmaet vi i dag kender som Diageo.

Specifikationer

Fadlagring: Refill Sherry Butt
Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 45
Årgang: 1970
Land: Skotland
Region: Speyside
Number: 50071860
Egne produkter: Yes
Antal flasker aftappet: 450
Fadnummer: 811
Single Cask
Uden tilsat farvestof

Producent

Gordon & Macphail
Logo

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

George House, Boroughbriggs Rd., Elgin, Moray, Scotland IV30 1JY

Se hele Gordon & Macphail's udvalg

 Udsolgt online

18.750,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med