Ichiros Malt Mizunara Wood Reserve 85

70 CL
46,5 %

Smagsnoter

Varme Krydderier
Kokos
Stenfrugt
Toast / brød
0 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
2 af 5
Sødme
 Udsolgt online

1.275,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker
Download produktbillede

Beskrivelse


Ichiro’s Malt er en serie af whiskies, som ikke nødvendigvis er destilleret på Chichibu, men som er udvalgt og blendet af master distiller Ichiro Akuto. Mizunara Wood Reserve er sammensat af destillater fra både Chichibu og det lukkede kult-destilleri, Hanyu. Prikken over i’et er finishen på fade af japansk eg, mizunara, som er både svært at arbejde med, svært at skaffe og voldsomt dyrt. Men det er anstrengelsen værd: Ichiro har udtalt, at det er hans foretrukne fadtype, på grund af de unikke smage, den japanske eg giver whiskyen.

Farve: Dyb gylden. 
Duft: Charmerende duft af kokos, nelliker, røgelse og fersken.
Smagsnoter: Fyldig, både sød og lidt ”spicy”, med noter af lunt bagværk, kokos igen og stenfrugt.

Serveringsforslag: Whiskyen bør nydes rent, evt. med et par dråber køligt vand.

Specifikationer

Fadlagring: Mizunara-eg
Produkttype: Whisky - Blended Malt
Alkohol %: 46,5
Land: Japan
Number: 50295965
Egne produkter: Yes
Ikke kølefiltreret
Uden tilsat farvestof

Producent

Chichibu

Den visionære Ichiro Akuto grundlagde det japanske whiskydestilleri Chichibu i 2008, kun 4 år efter hans families berømte destilleri, Hanyu, blev demonteret. Det krævede en del benarbejde at overbevise banken og investorerne om, at der var en fremtid i Chichibu Distillery, for på det tidspunkt havde interessen for japansk whisky været i frit fald i 25 år. Heldigvis for whiskyelskere verden over lykkedes det. Inden Chichibu åbnede, havde Ichiro dygtiggjort sig hos destillerier som Benromach, Kilchoman, BenRiach og Karuizawa, og kvaliteten var lige fra starten helt i top. I dag betragtes han som den mest indflydelsesrige (nulevende) person i japansk whisky.

Malten kommer hovedsageligt fra England (og en lille smule fra Tyskland), men man er også begyndt at bruge lokal byg, japanske sorter endda, dyrket så lidt som 5 minutter fra destilleriet. Da lokal byg er cirka 5 gange dyrere end malten fra England, udgør den kun cirka 15% af den årlige produktion. Hver sommer, inden destilleriet lukkes ned for vedligeholdelse, destillerer man en smule kraftigt røget (50+ ppm) malt. Chichibu er også særligt kendt for at eksperimentere med forskellige fadtyper, og man har blandt andet brugt tequilafade, calvadosfade, cognacfade, ølfade og fade bygget af det særlige, japanske egetræ, mizunara.

Et af Ichiro Akutos karaktertræk er, at han altid tænker på den næste generation – en fantastisk egenskab at have som whiskymager. Udenfor destilleriet har han fx plantet japanske egetræer, mizunara, klar til at blive lavet til fade om cirka 200 år.

Midorigaoka 49, Chichibu, Saitama, 368-0067

Se hele Chichibu's udvalg

 Udsolgt online

1.275,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med