Highland Park Connoisseurs Choice 1989 30 Years

1989
70 CL
51,1 %

Smagsnoter

Citrus
Chokolade
Kaffe
Røg
2 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Sødme
 Udsolgt online

5.950,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Highland Park Connoisseurs Choice 1989 er en skotsk single malt whisky, udvalgt og tappet af Gordon & MacPhail. Whiskyen har tilbragt 30 år på et fad af typen refill sherry butt, fra hvilket den har fået en enormt dyb, kompleks karakter. Den er tappet ved fadstyrke, 51,1%, i kun 489 eksemplarer – og der er ikke mange af dem i Danmark!

Farve: Rav.
Duft: Lækre citrusnoter (appelsinskal og grillet citron) afløses af mørk chokolade, kaffebønner og den svageste tørverøg.
Smagsnoter: Fyldig, kompleks, pebret og toffeeagtig karakter. Moden frugt, kardemomme og espresso.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.

Highland Park er ét af to destillerier på den nordlige øgruppe, Orkney, og dermed et af verdens mest afsidesliggende destillerier. Det blev grundlagt i 1798 af Magnus Eunson, som efter sigende var præst om dagen og illegal brændevinsbrænder om natten. Året er altså ikke tidspunktet whiskyen først blev produceret - blot det år hvor myndighederne fik nys om Magnus’ foretagende. I dag er Highland Park ikke nogen lille og hemmelig virksomhed, men et af verdens mest kendte og respekterede destillerier!

Highland Park bruger primært sherryfade, og disse får de specialfremstillet i Jerez, hvor de fyldes med oloroso-sherry. Her ligger de cirka 2 år før de sendes til Orkney. Whiskyen har typisk en snert af røg og malten ryges med tørv fra Hobbister-heden, hvor tørven består overvejende af kompakte lag af delvist nedbrudt lyng. Netop denne lette lyng-røg er en signatur-note i Highland Parks whisky.

Specifikationer

Fadlagring: Refill sherry butt
Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 51,1
Årgang: 1989
Land: Skotland
Region: Islands
Number: 50164133
Egne produkter: Yes
Antal flasker aftappet: 489
Tappedato: 20,03,2019
Fadnummer: 19/003
Fadstyrke
Ikke kølefiltreret
Single Cask
Uden tilsat farvestof

Producent

Gordon & Macphail
Logo

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

George House, Boroughbriggs Rd., Elgin, Moray, Scotland IV30 1JY

Se hele Gordon & Macphail's udvalg

 Udsolgt online

5.950,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med