Highland Park 30 years

70 CL
45,7 %

Smagsnoter

Honning
Chokolade
Nødder
Orangenoter
2 af 5
Røg
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
2 af 5
Sødme
 Udsolgt online

6.850,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Highland Park 30 Year Old er en single malt whisky fra Skotlands nordligste destilleri. Den har ligget 30 år på refill sherry seasoned casks, som er en særlig fadtype, der ikke har været brugt til sherryproduktion, men som altid har været tiltænkt whisky og bliver behandlet med sherry inden de skibes til Skotland. At det er refill-fade bidrager til, at whiskyen kan nå så høj en alder uden at egetræet overtager smagen. Efter 30 år har denne Highland Park fået en enorm kompleksitet, fylde og sødme, så vi tager hatten af for kældermesteren!

Farve: Ravgylden.
Duft: Kompleks aroma der viser blandt andet ristede mandler, fudge, cedertræ og røde æbler.
Smagsnoter: Fyldig og olieret i munden, med sødmefulde noter af honning, mørk chokolade, saltede mandler og appelsinmarmelade.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Specifikationer

Fadlagring: Refill Sherry Seasoned Oak Casks
Produkttype: Whisky - Single Malt
Alkohol %: 45,7
Alder: 30 år
Land: Skotland
Region: Islands
Number: 50164090
Egne produkter: No
Uden tilsat farvestof

Producent

Highland Park Distillery

Highland Park er ét af to destillerier på den nordlige øgruppe, Orkney, og dermed et af verdens mest afsidesliggende destillerier. Det blev grundlagt i 1798 af Magnus Eunson, som efter sigende var præst om dagen og illegal brændevinsbrænder om natten. Året er altså ikke tidspunktet whiskyen først blev produceret - blot det år hvor myndighederne fik nys om Magnus’ foretagende. I dag er Highland Park ikke nogen lille og hemmelig virksomhed, men et af verdens mest kendte og respekterede destillerier!

Highland Park bruger primært sherryfade, og disse får de specialfremstillet i Jerez, hvor de fyldes med oloroso-sherry. Her ligger de cirka 2 år før de sendes til Orkney. Whiskyen har typisk en snert af røg og malten ryges med tørv fra Hobbister-heden, hvor tørven består overvejende af kompakte lag af delvist nedbrudt lyng. Netop denne lette lyng-røg er en signatur-note i Highland Parks whisky.

Holm Rd, Kirkwall KW15 1SU, Storbritannien

Se hele Highland Park Distillery's udvalg

 Udsolgt online

6.850,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med