keyboard_arrow_down

Juledrinks

Med Starward Whisky


Træt af gløgg, julebryg (c'mon, det er jo bare en pilsner med karamelfarve) og egg nog?

Okay, man bliver aldrig træt af egg nog. Men her er alligevel et par bud på, hvordan du kan friske lidt op i drikkevare-udvalget til din næste julefrokost eller bare når du skal slappe af efter en lang online-shopping session.

Du får 5 opskrifter på juledrinks, som alle tager udgangspunkt i den suveræne whisky fra Starward. Vi har det nemlig sådan, at vinteren er det oplagte tidspunkt at eksperimentere med whisky i dine drinks. En mojito er bare ikke det samme i 5 grader og slud. Der skal noget stærkere og mørkere til!


Harvest's Watch

En utroligt lækker, luksuriøs og dekadent whiskycocktail. Den er stærk, men vi lover, at den her kan ALLE li' - det er virkelig comfort i et glas.

Ingredienser:

Sådan laver du en Harvest's Watch:

Hæld alle ingredienser i et mixingglas og omrør med is. Server i et lowballglas med én stor isterning og garnish - enten med mørk chokolade eller et twist af appelsin.


Ginger Splash

En supernem drink der nok skal sætte skub i julestemningen. Er du fan af Dark n' Stormy, så prøv den her!

Ingredienser:

Sådan laver du en Ginger Splash:

Hæld alle ingredienserne i et højt glas med masser af is. Omrør drinken nænsomt.

Du kan pynte med mynte, en skive lime eller et dash bitters.


Coffee Manhattan

Et lille kaffe-twist på den klassiske Manhattan, så du kan holde dig vågen til The Julekalender! 

Ingredienser:

Sådan laver du en Coffee Manhattan:

Hæld falle ingredienser, bortset fra appelsinskal, i en shaker fyldt med is og omrør nænsomt men grundigt. Den skal være kold! Vrid et stykke appelsinskal over drinken og læg det i glasset.


Kettle Black

Ingen liste over juledrinks er komplet uden en varm cocktail. Server den her for julemanden når han dumper ned gennem skorstenen, så lover vi du ryger direkte fra naughty til nice.

Ingredienser:

Sådan laver du en Kettle Black:

Tænd din espressomaskine. Hæld alle ingredienser i en kande til latte art og steam hele baduljen godt og grundigt! Har du ikke en La Marzocco GS3 derhjemme, kan du hurtigt nuke den i mikroovnen. Laver du en stor batch, så kan du også varme den op i en gryde, men lad den ikke koge for længe - ellers forsvinder the good stuff. Server i en kop med et twist af citrus.


Apple Strudel

Superjulet kombo af kanel og æble der harmonerer helt perfekt med den bløde og sødmefulde Left Field og de nellikeagtige og varmende noter fra bitteren. Det ender med at blive lidt som en Old Fashioned, bare med lidt mindre alkohol og lidt mere jul. 

Ingredienser:

Sådan laver du en Apple Strudel:

Omrør alle ingredienser grundigt med is – den skal være rigtig kold – og si cocktailen over i et lowball-glas med én stor isterning. Garnish ved at vride en stribe appelsinskal over drinken, og lad den kunstfærdigt falde i.



Tekst af: Niklas, Juul's Engros
niklasm@juulsengros.dk