Maison Ferrand Renegade Jamaica Barrel No. 3 2021

2011
70 CL
48,2 %

Smagsnoter

Tropisk frugt
Orangenoter
Varme krydderier
Honning
Floral / blomstret
4 af 5
Smag / Krop / Fylde
2 af 5
Sødme
 Udsolgt online

849,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Maison Ferrand er ikke bange for at eksperimentere, så meget står fast. I deres arkiver har de fundet en avis fra 1912, der annoncerede for gamle romfade til brug af producenterne i Cognac. På et tidspunkt blev brugen af romfade dog bandlyst, så spiritus, der er lagret på romfade, må ikke længere kaldes cognac. Det har ikke stoppet Maison Ferrand, og denne flaske er et sjældent eksempel på den gamle teknik genoplivet. Der er tale om en cognac på ugni blanc fra 2011, lagret først på traditionelle cognac-fade og dernæst efterlagret på romfade fra Long Pond på Jamaica. Den blev tappet ved 48,2% - og må nu kun kaldes en eau-de-vie de vin.

Farve: Mørkt rav.
Duft: Intense, frugtige noter af appelsin, guava og stikkelsbær, med hints af mandel, kaprifolie og honning.
Smagsnoter: Fyldig, krydret og med et let touch af sødme. De samme noter fra duften ledsages af fersken, kanel og muskatnød.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

 

Specifikationer

Fadlagring: Ferrand Cognac Casks
Fadlagring: Jamaica Barrel Finish
Produkttype: Eau de vie
Alkohol %: 48,2
Årgang: 2011
Land: Frankrig
Region: Cognac
Number: 50371123
Egne produkter: Yes

Producent

Maison Ferrand
Logo

Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet.

Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter.

Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.

Se hele Maison Ferrand's udvalg

 Udsolgt online

849,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med