Min Whisky

Skandinaviens Bedste Whiskyabonnement

HAV OAK SPICE

High Coast Destillery
Sverige

High Coast Distillery ligger i en gammel savmølle ved Ångerman-floden i Ådalen i det nordlige Sverige. Destilleriet er et af de nordligst beliggende i hele verden. Her laver de 100.000 liter ren alkohol om året, og visionen er enkel: at lave verdens bedste single malt whisky.... (Læs mere herunder)

Denne måneds whisky

HAV OAK SPICE

High Coast Destillery
Sverige

Oplev High Cost Hav Oak Spice.

High Coast Hav “Oak Spice” er en svensk single malt whisky fra det nordlige destilleri High Coast. Til aftapningen Hav bruger High Coast en smule røget malt – cirka 20% - hvilket giver en gennemsnitsppm på 11. Omtrent en tredjedel af whiskyen er fra bourbonfade, mens resten er lagret først en kort periode på små fade af svensk og ungarsk eg, og dernæst også på bourbonfade. Den er tappet ved 48%. Sådan skal det gøres!

Farve: Gylden.
Duft: Citrusskaller, marcipan og krydrede noter af kanel, vanilje og eg.
Smagsnoter: Spicy og fyldig i munden, med masser af egetræsnoter, peber, karamel og frugt.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

High Coast Distillery ligger i en gammel savmølle ved Ångerman-floden i Ådalen i det nordlige Sverige. Her laver de 100.000 liter ren alkohol om året, og visionen er enkel: at lave verdens bedste single malt whisky. Derfor er der naturligvis stort fokus på både råvarer og finesser i produktionen: man bruger både pilsnermalt fra Halmstad i Sverige og røget malt der importeres fra Skotland, vandet kommer fra den lokale flod og gæringen er usædvanligt lang for at skabe så meget smag som muligt.

Destilleriet er et af de nordligst beliggende i hele verden, og der er enorme temperaturudsving i deres lagre (som ikke er temperaturstyrede) hvilket har en radikal effekt på whiskyens interaktion med træfadene. Man bruger to typer fade, både first-fill bourbonfade af amerikansk hvideg og spanske oloroso-sherryfade. Nogle bygges også om til en traditionel, svensk fadtype kaldet ankare, som indeholder lige knap 40 liter. Disse bruges især til private aftapninger.

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.