Min Whisky

Skandinaviens Bedste Whiskyabonnement

TEELING BRABAZON 4TH

Limited Edition - Kun via "Min Whisky"

Brabazon er en serie af limited edition whiskies, hvor det irske destilleri Teeling udforsker lagringen på forskellige fadtyper. Dette er seriens 4. aftapning – En 13 år gammel singe malt destilleret i 2007....(læs mere længere nede)

Denne måneds whisky

TEELING BRABAZON 4. EDITION


Brabazon er en serie af limited edition whiskies, hvor det irske destilleri Teeling udforsker lagringen på forskellige fadtyper. Dette er seriens 4. aftapning – En 13 år gammel singe malt destilleret i 2007, der har lagret på portvinsfade før en afsluttende fase på over to år i  Carcevelos-fade (hvid port). Som de andre i serien er den tappet ved yderst respektable 49,5% alkohol.

Farve: Gylden.
Duft: Lækre, indbydende noter af karamel, malt, æble, honningmelon og mynte.
Smagsnoter: En kompleks frugtighed, med krydrede fadnoter af hø, toast og honning.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Teeling-familien har lavet irsk whiskey siden 1782, da Walter Teeling åbnede sit whiskeydestilleri på Marrowbone Lane i Dublin. Dublin har traditionelt været hjertet af Irlands whiskeyproduktion. Historien om Irlands whiskeyproduktion er utrolig spændende og dramatisk og hænger i høj grad sammen med landets samhørsforhold til England på godt og ondt. Hele 37 destillerier havde røg i skorstenene i starten af det 20ende århundrede, men ét efter ét lukkede destillerierne og siden 1976 har der ikke været destilleret whiskey i Dublin - indtil nu! The Teeling Whiskey Distillery er det første nyåbnede destilleri i Dublin i over 125 år og Teeling-familien ser det som sin mission at bringe destillationskunsten tilbage til hjertet af Dublin!

Den smagfulde whiskey kommer fra 3 skinnende pot stills, som er opkaldt efter Jack Teelings 3 døtre. 25% af produktionen dedikeres til whiskey af eksperimenterende art, hvilket gør Teeling til ét af de mest spændende destillerier at holde øje med i fremtiden.

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.