Domaine Francois Millet Sancerre

2020
75 CL
13,5 %

Smagsnoter

Citrus
Mineralitet
Krydderurter
Grøn frugt
3 af 5
Smag / Krop / Fylde
3 af 5
Syre
1 af 5
Sødme
VinAvisen
star star star star star
 Udsolgt online

189,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Beskrivelse

Skøn Sancerre fra den lille by Bué i hjertet af Loire. Francois Millet Sancerre er lavet på 100% Sauvignon Blanc fra op til 45 år gamle stokke der står i områdets karakteristiske kridtholdige jord. De dyrkes efter "agriculture raisonée", og der bruges fx ikke ukrudtsmiddel eller lignende. Vinen ligger 6 måneder på ståltank sammen med gærresterne, hvilket bevarer aroma og kompleksitet i vinen.

Farve: Let grønlig gylden.
Duft: Modne citroner, lime, stikkelsbær, timian - og et touch af mineralitet.
Smagsnoter: Knitrende sprød og lækker Sancerre, der rammer helt rigtigt med citrusnoterne og klassisk mineralitet.

Serveringsforslag: Nyd den afkølet til fisk eller skaldyr.

Specifikationer

Produkttype: Hvidvin
Alkohol %: 13,5
Årgang: 2020
Land: Frankrig
Region: Loire
Druer: Sauvignon Blanc (100 %)
Number: 96018900
Egne produkter: No

Producent

Domaine Francois Millet

Beliggende to timers kørsel fra Paris via motorvej A77, mellem Bourges og Nevers, ved floden Loire, lige midt i Berry-området, finder du den charmerende lille landsby, Bué.

Historien om Domaine Millet begyndte i 1850, hvor familien Millet slog sig ned i byen, på en ejendom omgivet af vinmarker. Bernard og Pierre havde allerede bemærket egnens gode jord, og de plantede områdets nu berømte druesorter - sauvignon blanc og pinot noir. Man må sige, at Domaine Millet var forud for sin tid, for disse druesorter og området er siden blevet anerkendt som en appellation (AOC) – i 1936.

Familien Millet var lige fra starten ambitiøse vinmagere og ledte hele tiden efter måder at forbedre kvaliteten på. De var hurtige til at anvende de nyeste teknologiske innovationer, men indså også, at hvis man ville have det bedste ud af terroiret, krævede det god gammeldags knofedt og hårdt arbejde i marken. Deres filosofi er gået i arv gennem generationerne og kendetegner også Domaine Millet i dag, hvor det drives af Monique, François og Nicolas, som dyrker 21 hektarer med 75% sauvignon blanc og 25% pinot poir. Skulle du en dag komme forbi Bué, så giver de gerne et glas vin og snak om livet i landsbyen.

Se hele Domaine Francois Millet's udvalg

Anmeldelser

VinAvisen"En meget elegant hvidvin med en liflig duft af grønne æbler og en fyldig, tør og kompleks frugtsmag. Det er en vin med fransk finesse og en dejlig lang eftersmag. Vinen er oplagt til alt godt fra havet."
 Udsolgt online

189,00 DKK


  • Leveringtid Ikke tilgængelig
  • Fragtfri levering Køb for min. 500,-
  • Afhent gratis i vores butikker

Andre har også set på

Ofte købt sammen med