I år kan Gordon & MacPhail fejre 125 års jubilæum. I denne særlige anledning har vi tilbud på en række aftapninger, blandt andet fra de ikoniske serier Connoisseur's Choice og Distillery Labels.

I bunden af siden kan du læse mere om, hvad der gør G&M til noget helt særligt.

Hvad er der så særligt ved G&M?

Tjah, hvor skal man starte? På mange måder skiller Gordon & MacPhail sig ud fra andre uafhængige aftappere. For eksempel får de lov at fylde deres egne fade med new make fra en perlerække af Skotlands bedste destillerier, i stedet for blot at købe "færdig" whisky som de fleste andre. At de stadig har disse kontrakter i dag, skyldes naturligvis deres lange og gode samarbejde med destillerierne, hvilket også har affødt den ikoniske "Distillery Labels"-serie (eller "Licensed Bottlings"), hvori hvert destilleri har sit eget labeldesign. Disse udgivelser anses ofte som en slags "halv-officielle" aftapninger, snarere end uafhængige, fordi de bliver lavet med særlig licens, typisk fra de destillerier, der dengang ikke selv havde nogen officielle single malt-udgivelser.

Eksperter i det gamle og sjældne

Disse lange samvirker betyder, at G&M har ekstraordinært gamle fade på lager, og de har blandt andet tappet den til dato ældste skotske single malt: en 75 år gammel Mortlach! Det hænder også, at destillerier køber fade tilbage fra Gordon & MacPhail, hvis de ikke selv har den fornødne whisky til en særlig aftapning.

Selv de destillerier, der kun ganske sjældent ses fra uafhængige aftappere, har fundet vej ned i Gordon & MacPhails flasker, fx Ardbeg og Talisker. Og de er nærmest specialister i lukkede destillerier som Glen Albyn, Brora, Dallas Dhu, Littlemill og mange andre.

Connoisseurens valg gennem 50 år

En anden legendarisk serie er "Connoisseur's Choice", som den visionære George Urquhart skabte i 1968. På dette tidspunkt var tendensen på markedet klar: forbrugeren ville have blended whisky. Med Connoisseur's Choice svømmede man imod whiskystrømmen, og frigav i stedet single malts fra mindre kendte destillerier, som hovedsageligt leverede whisky til netop blend-industrien. Stille og roligt steg populariteten på disse karakterfulde aftapninger, og i dag er serien ikonisk.

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.