SØDE HVIDVINE

Fantastiske, søde vine i alle prisklasser!

Hvidvin findes i et væld af forskellige sødmegrader, fra knastør til hvinende sød. Der er som sådan ikke nogen officiel grænse for, hvornår en vin er sød, men mange steder har deres egen skala, som angiver sukkerindholdet i en vin. Det ses fx i Champagne, hvor vine klassificeres fra Brut Nature (0-3 gram sukker per liter) til Doux (over 50 gram sukker per liter). Ind i mellem findes flere trin, og det kan være forvirrende, at en Champagne, som kaldes ”Sec”, hvilket egentlig betyder ”Tør”, typisk er ganske sød (17-32 gram sukker per liter).

De sødeste vine, som fx den tyske Trockenbeerenauslese eller den ungarske Tokay Essencia, kan let indeholde over 300 gram sukker per liter.

Sød hvidvin kan drikkes til mange forskellige retter. En vin med en let sødme og tilpas med syre kan fx nydes til sushi eller krydrede indiske retter, mens de endnu sødere hvidvine gør sig godt til lyse desserter, frisk frugt og bær. Fælles er, at de alle bør serveres afkølede.

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.