"Return of the Yak"
Juuls Anbefaler:
Cognac og Armagnac

Bourbon boomer, tequila trender og gin er slet ikke til at styre. Men hvad med de engang så populære franske druebrandies?

Vi er godt klar over, at mange af jer vil læse den første sætning og prompte lukke siden fordi I ikke ”er til” cognac og armagnac. Men hvis vi må låne din opmærksomhed en 10-20 linjers tid, kan det være, du finder ud af, at den gode ”Yak” (som er blevet kælenavnet i kenderkredse) fortjener en plads eller to i dit barskab, uanset om det er rom, bourbon eller single malt der ellers tynger hylderne.

Det er svært at benægte, at cognac har et støvet ry. For nogen lugter det lidt for meget af læderstol, monokel og bedstefar, for andre af tarvelig marketing og overdrevne krystalkarafler. Men der gemmer sig nogle sande juveler, hvor der kun er ét fokus: kvalitet. Langsomt er det ved at gå op for spiritusnørder, især indenfor bourbon-, rom- og single malt-segmentet, at man i brandygenren kan finde flasker af fænomenal kvalitet, som endnu ikke er ramt af de enorme prisstigninger og knaphedsproblemer, som plager de førnævnte typer.

Det er dog ikke altid lige let at lokalisere den gode ”yak”. Derfor har vi fundet en lille håndfuld producenter, vi gerne vil fortælle om - og deriblandt vinderen af titlen som "Bedste Køb" i Whisky & Rom Magasinet: Merlot XO. 

NYHEDSBREV

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.