Photo 1: Cover

Vi er altid på jagt efter det gode køb. Det gælder både forbrugere og proffer i vinens verden. For sandheden er, at det er enormt let at bruge rigtig mange penge på vin, og flasken til lasagnen onsdag aften behøver jo ikke koste en bondegård. Men hvornår er en vin dyr? Det afhænger naturligvis af en række faktorer som varierer fra person til person, men det er som om, at der for mange mennesker er en psykologisk grænse ved 100 kroner. En vin derover er varierende grader af ”dyr” og derunder er den varierende grader af ”billig”.

Derfor bliver man som importør glad, når man finder en vin med personlighed og høj kvalitet som ikke skal koste alverden. Men vi må jo indrømme, at det ofte er de dyre vine, som får mest taletid. Og det er lidt en skam, for der findes så mange ”billige” vine med en historie at fortælle.

Her er vores bud på 5 vine under 100 kr.

1. Château Brun Despagne 2016

89 kroner

Kan man få god Bordeaux til under 100 kroner? Ja, i 2016 kan man godt! Et år som allerede nævnes blandt stjerneårgange som 2005, 2009 og 2010.En årgang med bragende høj kvalitet påvirker særligt ”entry-level” vinene, og derfor er der god grund til at holde skarpt øje med “over-achievers” som denne fra Entre-deux-Mers. Slottet Château Brun-Despagne, er søster-vineri til et af vores store St. Emilion-huse, Patris Querre. De ved hvordan man laver vin, og til 89 dask er der tale om et regulært røverkøb.

 

2. Mas Arnaud Côtes-du-Rhône

89 kroner

Rhône er en jævnlig gæst på lister over ”value-for-money”-vine, og med sin charmerende blanding af sødmefulde, mørke bær, peber, rosmarin og lavendel, er denne Côtes du Rhône fra Mas Arnaud selvskreven. Den fik da også de eftertragtede 6 ud af 6 i Politikens vintest sidste sommer!

3. Di Filippo Grechetto

99 kroner

Vi drikker alt for lidt Grechetto, en umbrisk drue hvis mellemfyldige, frugtige og krydrede   hvidvine virkelig skinner på middagsbordet til tun, lyst kød, stegt gedeost eller fiskesuppe. Økologiske Di Filippo leverer det lækreste eksempel, vi har fundet.

4. Barbadillo Fino

89 kroner

Knastør. Noter af oliven, salt, nødder og gær. Det kan kun være sherry! Vi bliver aldrig trætte af at sige det: tør sherry er fortsat en af de mest undervurderede vine overhovedet. Javist – det er en acquired taste, men har du ikke fået smag for det endnu, så er det bare at komme i gang, for det er vitterligt én af verdens mest madvenlige vine, som ikke væltes omkuld af retter med store mængder syre, fedt og salt.

Servér den iskold til grillet blæksprutte, friturestegt porre, artiskokker spansk skinke eller smørstegt asparges.

5. Stallmann Hiestand Spätburgunder

99 kroner

Let, frisk og saftig som kun denne drue kan være det. Vi synes ikke, at alle lette og elegante vine skal sammenlignes med Bourgogne, men vi vil alligevel anbefale alle de frankofile Pinot-elskere om at tjekke dette hverdagsvidunder fra Stallmann-Hiestand ud. Og så kommer du altså væsentligt længere for pengene i Rheinessen end i Cote d’Or.

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.