Mezcal, tequila, sotol, raicilla...

Agavespiritus med mere!

 

De fleste har stiftet bekendtskab med tequila, men den er kun ét eksempel på de mange, forunderlige agavespiritusser, som laves i stort set hele Mexico. På denne side finder du alt fra tequila lagret på romfade til sjælden mezcal på vildtvoksende agave. 

Mezcal er "overkategorien" for agavespiritus. Man bruger mange forskellige typer agave (som, stik imod den gængse opfattelse, ikke er en kaktus), men den mest almindelig er Espadin, eller agave angustifolia.

Tequila er en slags mezcal, som laves i en håndfuld stater omkring Jalisco. Her bruges udelukkende blå agave, eller agave tequilana.

Raicilla og Bacanora er også agavespiritusser, mens Sotol typisk laves på den beslægtede dasylerion wheeleri.   

TILMELD DIG JUULS VIN & SPIRITUS NYHEDSBREV OG GÅ IKKE GLIP AF SPÆNDENDE NYHEDER, INFORMATION OM EVENTS OG EN MASSE GODE TILBUD.