Whisky
Compass Box - Designer Whisky
Speyside - verdens navle
Highland
Campbeltown
Øerne
Islay
Lowland
Irland
Nordamerika
Anden whisky
Blended whisky
Miniflasker
Her er du: Forside \ Spiritus \ Whisky \ Islay
Caol Ila Moch

Farve: Klar og gylden.

Duft: Friske noter af citronsorbet og æbletærte blander sig med vanilje, ristet eg og et hint af tørverøg.

Smag: Bemærkelsesværdig blød mundfornemmelse med en god fylde. Sødmefulde nuacner af citronmarengs. Tørverøgen melder sig efter et øjeblik og hænger ved langt ud i eftersmagen.


Caol Ila, der blev opført i 1846, ligger med udsigt ud over strædet mellem Isle of Islay og Isle of Jura. Destilleriet har sit navn fra det gæliske Caol Ile, som betyder Ila-strædet eller "The Sound of Islay". Igennem tiden har ejerskabet skiftet hænder nogle gange, og produktionen var nedlagt under 2. verdenskrig på grund af krigstidsbegrænsninger af korn til destillerivirksomhed.

I 1972 blev alle de gamle bygninger revet ned og et nyt større destilleri blev bygget.
I dag er Caol Ila øens største destilleri med en produktionskapacitet på over 3.000.000 liter/ året. På trods af den store mængde whisky der kommer fra destilleriet, er Caol Ila kendt som en af de mest konsistente single malts fra øen! Langt størstedelen af whiskyen bliver solgt til forskellige mærker af blended whisky og kun omkring 2 - 3 % ender med at blive aftappet som Skotsk Single Malt!

Hver aftapning af Caol Ila reflekterer en speciel lystilstand ved dette fjerntliggende destilleri. 'Moch' er gælisk for daggry og denne aftapning har fået sit navn på grund af sin bløde og friske karakter med en tør, røget og klar smag. Whiskyen er et godt eksempel på det udtryk Caol Ila kan have, som de kalder 'bonfire on the beach'.

Pris kr. 449.00 
 Put i kurv

Avanceret søgning
Ugens Spiritus - Nyhed: Springbank Burgundy Wood 12 år!

Nyhed fra fænomenale Springbank Whisky! Burgundy Wood er en limited edition 12 år gammel aftapning, der har lagret på et friskt first fill ex vinfad fra Bourgogne. Resultatet af den specielle fadlagring, er en meget vellykket, tung og fed Springbank med en iøjenfaldende smuk ravfarve!
70 cl. 53,5 & vol.

Springbank Burgundy Wood 12 år
Pris kun kr. 699,-
Køb og læs mere her!