Whisky
Compass Box - Designer Whisky
Speyside - verdens navle
Highland
Campbeltown
Øerne
Islay
Lowland
Irland
Nordamerika
Anden whisky
Blended whisky
Miniflasker
Her er du: Forside \ Spiritus \ Whisky \ Irland
Redbreast 12 Years Cask 57,7 %

 

PURE POT STILL IRISH WHISKEY er en whiskystilart som er særegen for og kun fremstilles i Irland. Whiskeyen destilleres traditionelt i kobber pot stills og langt hen af vejen minder det meste af fremstilling processen om den vi kender fra Skotland.

Pure pot still Irish whiskey adskiller sig dog især på tre punkter, fra skotsk single malt whisky ved:

1) at være fremstillet på en blanding af maltet byg og umaltet byg (green barley). Blandingsforholdet (mash bill) mellem maltet byg og umaltet byg varierer fra whiskey til whiskey og er en velbevogtet hemmelighed, som kun få nøglepersoner på destilleret kender. Den unikke mulighed for at variere forholdet i bygblandingen gør det muligt, at fremstille flere forskellige whiskystilarter på de samme kobber pot stills.

2) at være tredobbelt destilleret hvor skotsk whisky som hovedregel altid er dobbelt destilleret. Den ekstra destillering bruges i nogen henseender til at fremstille en blødere og mere elegant whiskey stilart, men kan også hvis der destilleres på særlig vis frembringe fantastiske rige, cremede og tunge whiskey typer.

3) at de irske kobber pot stills på fx Middelton destilleriet i det sydlige Irland i Cork er kolossale. Den største og nu pensionerede kobber pot still havde en kapacitet på hen ved 75.000 liter.

 

Redbreast 12 Years Old Cask Strength
Bottled at 57,7 % vol.
Matured in Oloroso sherry & American oak casks
First batch bottling of 68 casks 

Farve:
Mørkegylden honning. 

Duft: Kæmpe eksplosion af frugt, som kun kombinationen af maltet byg og umaltet byg kan frembringe. I forhold til sin lillesøster på 40 % vol. er cask strength aftapningen mere fed og intens i sin frugt karakter.

En god mængde figner, dadler, modne bananer, rosiner, røde æbler og lime frugter vælder op af glasset. Herefter kommer den fede og olierede irske pot still karakter, sammen med vanilje og krydret sødme fra bourbon og sherryfadene. 

Smag: Tørrede frugter, citrus og krydderier dominerer smagen. Vaniljen fra bourbonfadene klæder denne whiskey så umindeligt godt og glider langsomt over i ristet egetræ og sprød sødmefuld bygmalt og maltsukker. Eftersmagen er rig på sødmefuld frugt og krydderier, som langsomt aftager i en cremet dans af smørkaramel og bygmalt. 

Kommentar: Der er så meget liv og charme i denne ”rødkælk” at det er en fornøjelse at mærke den lande på ”foderbrættet inde i munden”. De kommende aftapninger af Redbreast 12 Years Old Cask Strength vil alle være mindre batch aftapninger, som bevirker at whiskyen altid vil have en charmerende variation i duft og smag.

Pris kr. 685.00 
 Put i kurv

Avanceret søgning
Ugens Spiritus - Tilbud på Macduff CTC 10 år!

Skotsk Single Malt Whisky fra regionen Highland! Denne 10 år gamle aftapning af Macduff, kommer fra Cheiftain's Choice, som er en multi-award vindende samling, af ekstremt sjældne maltwhiskyer! 70 cl. 46 % vol.!

Normalpris kr. 499,-
Tilbudspris kun kr. 399,-
Spar kr. 100,-!

Køb og læs mere her!